Berekenautokosten.nl | Transparant vergelijk van autokosten

Review van Marktplaats, ikwilvanmijnautoaf en wijkopenautos

Review van Marktplaats, ikwilvanmijnautoaf en wijkopenautos

Blogdonderdag 2 november 2017Ronald Kuyper

Review: De DS5 hybrid4 en onze ervaring met Marktplaats, ikwilvanmijnautoaf.nl en wijkopenautos.nl.

We hebben afscheid genomen van onze trouwe vierwieler. De 300.000 km grens kwam in zicht en ondanks dat we 5 jaar nagenoeg probleemloos met de Citroën hebben gestuurd leek het beter om hem nu van de hand te doen. De hoofzakelijke reden was dat de 14% bijtelling afliep en dat de auto daarom per 1 december in de 22% bijtelling zou gaan vallen. Leuk bedacht van de overheid maar dat willen we niet doen.

Na een korte verkenning besloten we de auto voor EUR 11.250 aan te bieden op marktplaats. Op die manier werd de auto op slag de meest voordelig geprijsde DS5 Hybrid van Nederland. Toegegeven: geen enkel ander exemplaar kwam maar in de buurt van de kilometers die wij hebben gestuurd in dit tijdsbestek.

Aanvankelijk werd er maar lauwtjes gereageerd: het startbod bedroeg EUR 7.000 maar uiteindelijk werd er iets boven de EUR 9.000 geboden. Uiteindelijk toch aardig wat reacties – circa tien reacties – maar er werd maar een persoon concreet. Hij sprak wat slecht Nederlands dus ik vroeg mij eerst af of we elkaar helemaal goed hadden begrepen. Hij kwam inderdaad langs maar had maar een deel van het geld bij zich. Of hij alvast een aanbetaling kon doen.

Deze beste meneer maar even af gehouden. Inmiddels nam ikwilvanmijnautoaf.nl contact met mij op naar aanleiding van Marktplaats. Als ik het al niet wist was het nu glashelder dat de DS5 alleen geschikt was voor de export. De meneer aan de telefoon verzekerde mij ervan dat de EUR 7.500 wel een hele dobber zal gaan worden. Via deze opkoop site nam het bedrijf OSW contact met mij op via de email. De bieding bedroeg EUR 6.700. Dit bod heb ik maar even ter kennisgeving aangenomen…

Gelijktijdig heb ik de auto aangemeld bij wijkopenautos.nl. De bieding via de site bedroeg EUR 8.843. Voor een opkoper een heel aardig openingsbod, alleen ik vraag ik mij af of deze prijs stand houdt. De site gaat maar maximaal tot 150.000 km en deze stand is al weer enige tijd geleden gepasseerd.

Bij een bezoek aan het filiaal Utrecht bleek dat er inderdaad een aftrek gold van meer verreden kilometers boven de 150.000 van 2 cent per kilometer. De auto werd grondig geïnspecteerd en er werd proefgereden. De biedingen daarop binnenkwamen van de aangesloten opkopers bleven steken op EUR 7.550. Het bod bleef 5 dagen staan en of ik de auto maar direct wilde achterlaten.

Dat heb ik niet gedaan: ik was inmiddels weer in gesprek met iemand van Marktplaats en wilde afwachten of deze persoon concreet zou worden. Dat bleek later niet het geval.

Daags na mijn bezoek aan wijkopenautos.nl kwam er een hoger bod binnen van een aangesloten opkoper: EUR 7.888. Misschien toch goed om een nieuwe afspraak te maken om de zaak te beklinken. Ik besloot nog even een dag af te wachten.

Al weer werd het bod verhoogd: nu naar EUR 8.162. Nog even afgewacht en daar bleef het bij. De auto uiteindelijk verkocht voor deze prijs.

Resumerend: op Marktplaats kwamen veel handelaren af. Ook particulieren die geen nummer achterlieten of waarvan het nummer was afgesloten. Het is handig wanneer je een paar talen over de grens spreekt want de bellers spreken niet allen vlot Nederlands.

ikwilvanmijnautoaf.nl: plaatst je auto in een veiling maar realistische bieding blijft uit.

wijkopenautos.nl: actieve club die wel veel e-mails verstuurd. Dat mag van mij wel wat minder en het ging ook nog door nadat je je hebt afgemeld voor een andere auto. Ze hebben het wel goed voor elkaar en samengevat ben ik tevreden met de afwikkeling. Enkele dagen wachten na een taxatie loont.