Berekenautokosten.nl | Transparant vergelijk van autokosten

Tesla zeer waardevast

Tesla zeer waardevast

Blogdinsdag 7 maart 2017Robert-Jan Kuyper

Berekenautokosten heeft de online verkoopkosten van tweedehands personenauto's gevisualiseerd en in kaart gebracht aan de hand van machine learning. Uit de kostenanalyse blijkt onder meer dat Tesla zeer waardevast is.

Wanneer de leeftijd van een auto toeneemt, schrijven niet alle automodellen even snel af. Sommige merken zijn beter in staat om waarde vast te houden dan andere merken. Hierdoor presteren die auto's beter op de markt voor tweedehands personenauto's. Het dashboard toont de verschillen in restwaarde afwijking per merk, geordend per segment van de gehele Europese personenauto markt. Oftewel, de gemiddelde restwaarde afwijking per segment toont aan in hoeverre een bepaald model in het betreffende segment juist wel of juist niet in staat is om waarde vast te houden ten opzichte van het segmentgemiddelde.

Bijvoorbeeld: in het C-segment blijken relatief prijzige Renault's moeite te hebben om hun waarde vast te houden, daarentegen blijken goedkopere merken zoals KIA en Hyundai relatief juist beter in staat te zijn om hun waarde vast te houden.

De lijn-grafiek aan de onderkant toont de gemiddelde restwaarde van de 5 meest aangeboden tweedehands personen auto's ten opzichte van de levensduur in maanden. Ook dit is gekoppeld aan een autosegment.

Autokosten berekenen