Berekenautokosten.nl | Transparant vergelijk van autokosten

Hoe bereken je de waarde van een auto?

De investering is in feite bepalend voor de absolute waarde van een auto. Daarbij wordt in eerste instantie gekeken naar de catalogusprijs. Toch kan deze afwijken van de daadwerkelijke investering. Sommige (volume)merken geven in de praktijk immers meer (fleetowner)korting dan andere (veelal premium) merken.

Waardebepaling en brutoprijs

Anderzijds zijn er gevallen waarbij populaire auto’s uit het zakelijke segment tegen een brutoprijs worden geleverd, zonder korting. Echter, in werkelijkheid zit de korting al in de brutoprijs verwerkt. Op die manier wordt de catalogusprijs op papier laag gehouden, wat gunstig is voor de bijtelling. In plaats van korting te geven, worden dergelijke auto’s vaak met een ho(o)g(er) uitrustingsniveau aangeboden, om daarmee de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan.

Transparante autowaarde

Al deze variabelen zorgen ervoor dat de waardebepaling minder transparant is dan u op het eerste gezicht wellicht zou vermoeden. Berekenautokosten.nl houdt als enige partij rekening met deze variabelen en verwerkt ze in de berekeningen.

Prijsbepaling door merkenimporteurs

De prijslijsten worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden aan de hand van materiaal afkomstig van de merkenimporteurs. Zij verstrekken ons advieskortingen voor zakelijk gebruik die zijn verdisconteerd in de aanschafprijs in Wheely Online. De gehanteerde kortingspercentages worden niet apart vermeld. We houden geen rekening met inruil.

De aanschafprijs inclusief BPM en BTW is de consumentenprijs of catalogusprijs vermeerderd met het totaal aan afleveringskosten en verminderd met het kortingsbedrag voor de specifieke uitvoering. Voor technische gegevens wordt gebruikgemaakt van open data van het RDW.

Waardebepaling per automerk